Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 2.5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un ( kontrolü)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip karıştırın daha sonra sıvı yağ, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, limon suyu ekleyip tekrar karıştırmaya devam edelim.
  2. Kontrolü bir formda unu yavaş yavaş ekleyelim zira marka farklılık gösterebilir .
  3. Kabartma tozu ve vanilya da ekleyip elimizle yoğuralım.
  4. Yumuşak bir hamur elde edelim ve üzerini örterek 45 dk buzdolabında dinlendirelim.
  5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve üzerine bastıralım ve pudra şekerine bulayalım .
  6. Yağlanmış yahut yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizelim tüm kurabiyeleri bu biçimde yapalım ve evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında güzelce çatlayıp ve kızarana kadar 25-30 dk denetimi bir biçimde pişirelim.
  7. Fırından fırına değişiklik gösterebilir ona nazaran denetimi bir biçimde pişirelim şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 🤗🤗.

( görsel paylaşımı unutmayın ).

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ton Balıklı Salata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Makarna (Su Böreği Tadında)
Tuzlu Bisküvi
Sağlıklı Fit Kurabiye
Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı
Kahvaltılık Peynirli Ekmek
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet