Muhteşem Tadıyla Sebzeli Krep

Muhteşem Tadıyla Sebzeli Krep Tanımı İçin Malzemeler

Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber

Krep hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı ıspanak püresi (az su ile hazırlanmış)

Sebzeli iç harcı için;

  • 1 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1-2 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
  • 3-4 dolu yemek kaşığı hazırlanmış beşamel sos

Üzeri için;

  • 2-3 adet kırmızı kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 7-8 dilim kaşar peyniri

Muhteşem Tadıyla Sebzeli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Beşamel sosun hazırlanması için; bir tencerede tereyağını kısık ateşte eritelim. Yağ büsbütün eriyince unu ekleyelim. Tahta bir kaşık ile yahut çırpıcı ile daima karıştırarak unu tereyağı ile kavuralım.
  2. Unun kokusu çıkıp rengi yavaşça dönene kadar yaklaşık 1-2 dakika kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Un ve yağ karışımı hazır olunca, sütü yavaş yavaş be azar azar ek edelim.
  3. Her eklemeden sonra bir çırpıcı ile süratle karıştırarak unlu karışım ile sütü uygunca özdeşleştirelim. Bu basamakta topaklanma olmaması değerlidir. Sütün tamamını ekleyene kadar karıştırmaya devam edelim. Daima karıştırarak orta ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
  4. Sos kaynamaya başladığında sos gözle görülür formda yoğunlaşacaktır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edelim. Topaklanma olmaması için karıştırmayı bırakmayalım.
  5. Beşamel sos yaklaşık 5 dakika sonra yoğunlaşıp uygun kıvama gelecektir. Kıvamı denetim edelim; şayet çok koyu ise biraz biraz daha süt ekleyip karıştırıp açabiliriz, çok akışkan ise biraz daha pişirerek koyulaştırabiliriz.
  6. Ocaktan almadan evvel tuz ve baharatlarını katarak lezzetlendirelim. Sosumuz artık kullanıma hazır.
  7. Krep hamurunun hazırlanması için; tüm krep materyallerini çırpın, içine renk alması için 3 yemek kaşığı ıspanak püresi karıştıralım pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Hamurda topak kalmaması için bir süzgeçten geçirelim.
  8. Krep hamuru kıvamı, akışkan fakat sulu olmayan, kepçeyle tavaya döküldüğünde rahatça yayılabilen ince bir yapıda olmalıdır. Yoğurt üzere değil, ayran üzere akmalıdır. Tavaya döküldüğünde kendi kendine yayılmalıdır. Hamur koyu ise akışkan olması için su kullanalım. Hazır olan hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  9. İç harcının sebzelerinin hazırlanması için; hamur dinlenirken, patlıcanı alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayalım. Tuzlu suda 10 dakika bekletip acısını çıkaralım ve suyunu süzelim.
  10. Kabak, havuç ve patatesi de tıpkı halde küp biçiminde doğrayalım. Kuru soğanı yemeklik, sarımsağı ince bir halde doğrayalım.
  11. Krep hamurunun pişirilmesi; dinlenen krep hamurunu karıştıralım. Krep tavasını hafifçe yağlayalım. Tavaya orta uzunluk kepçenin 2/3 si kadar koyalım. Birinci koyduğumuz hamur genelde yapışıyor ve parçalanıyor. Daha sonrakiler daha hoş yapışmadan çıkıyor.
  12. Krepleri alt üst ederek pişirelim. Muhtemelen 7-8 adet krep hamuru çıkacaktır. Pişirebilen krepleri kenarda bekletelim.
  13. İç harcının pişirilmesi; küp küp doğranmış patatesi, patlıcanı ve kabağı kızgın yağda pişirelim. Bezelyeyi ve havucu sıcak suda haşlayalım.
  14. Geniş bir tavaya yahut tencereye sıvı yağı kızdıralım. Küçük küp biçiminde doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Gerisinden ezilmiş sarımsağı ek edelim. Havucu ve patatesi ekleyip bir kaç dakika kavuralım.
  15. Sonra kabak ve patlıcanı ekleyelim. Bir kaç dakika soteleyelim ve sonra bir süzgeçten yağını süzelim. Tuzunu ve baharatlarını da katalım.
  16. Piştikten sonra ocaktan alalım. Ilık haldeyken 3-4 yemek kaşığı beşamel sos ile karıştıralım. Karışım ne çok sulu ne de çok kuru olmalıdır. Gerekirse biraz daha beşamel sos ekleyelim.
  17. Kreplerin iç harçlarının konularak pişirilmesi; soğuyan her krepin ortasına 2 yemek kaşığı iç harçtan koyalım. İster yassı rulo isterseniz bohça formunda kapatalım. Üzerine bir dilim kaşar peyniri, kırmızı ve yeşil biberleri ince uzun doğrayarak ( evvelden çok az soteleyelim ) kaşarın üstüne koyalım.
  18. İçi hafif yağlanmış tepsimin içine koyalım ben evvelce 180 derece ısıtılmış fırında kaşarları eriyene kadar pişirelim.
  19. Servis için; hazır olan sebzeli krepleri (ister yassı rulo isterseniz bohça şeklinde) çeri domates ve yeşillik demetiyle servis edelim.

Muhteşem Tadıyla Sebzeli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Topları (Lokum Tadında)
Soya Soslu Tavuk
Sağlıklı İçecekler Serisi: Çilekli Yulaflı Smoothie
Özbek Pilavı (Semerkand Usulü)
Kornişon Turşu
Patlıcan Yatağında Atom Tarifi
Hdabla | © 2025 |