Muhteşem Karnıyarık Tarifi

Muhteşem Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan (büyükse ikiye böldüm çoğaltabilirsiniz)
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça (dolu dolu atınız)
  • 2 bardak su
  • 1 adet domates

Muhteşem Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları 3 çizgi olcak formda soyuyoruz sonra tuzlu suda bekletiyoruz biraz dinlendikten sonra üstlerine uzunluktan boya bir çizgi atıp kızartıyoruz .
  2. Kızardıktan sonra tepsiye alıp çizginin olduğu yerden yarıyoruz onlar o denli beklerken harca geçiyoruz.
  3. Harç için bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağında bir büyük soğanı kavuruyoruz büyük yoksa 2 küçük de olur.
  4. Kavurduktan çabucak sonra kıymayı atıyoruz ve bütün kalmıcak halde eze eze pişiriyoruz bir müddet kısık ateşte kıymalar renk verene kadar kalıyor tabiki orta ara karıştırıyoruz.
  5. Kıymalar piştikten sonra içine olağan formda doğradığımız domatesleri atıyoruz ve ezercesine karıştırıyoruz en son ise maydanozu ek edip karıştırıyoruz.
  6. Harcımızı tepside yardığımız patlıcanların üstüne güzelce koyuyoruz daha sonra dolu dolu 2yemek kaşığı salça 2bardak suyu salçanın bütünlüğü kalmayana kadar karıştırıp biraz patlıcanlarında üstüne gelcek halde tepsiye dökelim.
  7. 180derece altlı üstü ısınmış fırınımıza atalım kıymalar hafif kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika piştikten sonra çıkartıp bir pilav ile servis edebilirsiniz afiyet olsun. (not:benim salçam tuzlu olduğu için tuz atmadım isteyenler harcına yada döktüğümüz salçaya tuz atabilir. ).

Muhteşem Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Turta
Fresh Ve Doyurucu Makarna Salatası
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Dalgona Kahveli Cookie
Kavurmalı Fırın Patates Yemeği
Fırında Karnabahar
Hdabla | © 2025 |