Muhteşem Karnıyarık Tarifi
Muhteşem Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan (büyükse ikiye böldüm çoğaltabilirsiniz)
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 1 avuç maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça (dolu dolu atınız)
- 2 bardak su
- 1 adet domates
Muhteşem Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları 3 çizgi olcak formda soyuyoruz sonra tuzlu suda bekletiyoruz biraz dinlendikten sonra üstlerine uzunluktan boya bir çizgi atıp kızartıyoruz .
- Kızardıktan sonra tepsiye alıp çizginin olduğu yerden yarıyoruz onlar o denli beklerken harca geçiyoruz.
- Harç için bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağında bir büyük soğanı kavuruyoruz büyük yoksa 2 küçük de olur.
- Kavurduktan çabucak sonra kıymayı atıyoruz ve bütün kalmıcak halde eze eze pişiriyoruz bir müddet kısık ateşte kıymalar renk verene kadar kalıyor tabiki orta ara karıştırıyoruz.
- Kıymalar piştikten sonra içine olağan formda doğradığımız domatesleri atıyoruz ve ezercesine karıştırıyoruz en son ise maydanozu ek edip karıştırıyoruz.
- Harcımızı tepside yardığımız patlıcanların üstüne güzelce koyuyoruz daha sonra dolu dolu 2yemek kaşığı salça 2bardak suyu salçanın bütünlüğü kalmayana kadar karıştırıp biraz patlıcanlarında üstüne gelcek halde tepsiye dökelim.
- 180derece altlı üstü ısınmış fırınımıza atalım kıymalar hafif kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika piştikten sonra çıkartıp bir pilav ile servis edebilirsiniz afiyet olsun. (not:benim salçam tuzlu olduğu için tuz atmadım isteyenler harcına yada döktüğümüz salçaya tuz atabilir. ).
Muhteşem Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







