Muhteşem Kabaran Focaccia Ekmeği
Muhteşem Kabaran Focaccia Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 2 paket kuru maya
- 1 yemek kaşıĝı toz şeker
- 1 yemek kaşıĝı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- Kapya biber
- Kırmızı soğan
- Domates
- Biberiye (taze olsa daha hoş olur)
- Zeytin
- Sarımsak
- Hakiki zeytinyağ
- Rendelenmiş peynir
Muhteşem Kabaran Focaccia Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru hazırlayalım.
- Derin kapta suyu, mayayı ve şekeri karıştıralım.
- Daha sonra tuzu ve yağını ekleyip en son azar azar unu ekleyip hamuru toparlıyalım ve üzerine kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Üzerini istediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
- Ben domatesi, kapya biberi ve kırmızı soğanları ince ince doğradım.
- Bir tabağa zeytinyağı ekledim ve içine sarımsakları rendeledim ve birazda biberiye ekledim.
- Taze biberiye daha hoş olur lakin bende kurusu vardı.
- Bir tabağa peynir rendeledim, ben kaşar ve beyaz peynir kullandım. Birazda zeytin ayırdım üzeri için.
- Hamuru yaĝlanmış tepsiye alın.
- Üzerine gerçek zeytinyağı gezdirin ve iki elinizle hamura parmaklarınızı bastırın.
- Daha sonra dileĝiniz üzere üzerini süsleyin.
- Benim fırında 220 derecede 20 dk pişti. Ben piştikten sonra üzerine peyniri serptim, yarısına kaşar peyniri ve başka yarısına beyaz peynir.
- Peynirde eridikten sonra tepsiyi aldım fırından ve kalan zeytinyağ ve sarımsak karışımını gezdirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Muhteşem Kabaran Focaccia Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















