Keşkül

Keşkül Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı badem unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya

Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa tencereyi koyuyoruz içine 1 çay bardağı süt ayırıp kalanı döküyoruz.
  2. Yumurta sarısı ,şeker ve badem ununu da koyup 10 dk karıştırıyoruz .
  3. Başka bir kapta nişasta, pirinç unu, vanilya ve ayırdığımız sütü koyup pütürlük kalmayacak biçimde karıştırıyoruz .
  4. 10 dk kaynayan karışımın altını kısıp içine karıştırarak döküyoruz.
  5. 3/4 dk daha karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Sonra servis yapacağımız kaseleri dolduruyoruz, soğumaya bırakıyoruz, dilediğiniz üzere üzerini süsleyip servis yapıyoruz.

Keşkül Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Muhallebi Tatlısı
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı
Mahlepli Tuzlu Kömbe
Fırında Kabak Tatlısı
Soslu Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Pratik Hazır Lavaştan Yağlama
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet