Keşkül

Keşkül Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı badem unu
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ocağa tencereyi koyuyoruz içine 1 çay bardağı süt ayırıp kalanı döküyoruz.
- Yumurta sarısı ,şeker ve badem ununu da koyup 10 dk karıştırıyoruz .
- Başka bir kapta nişasta, pirinç unu, vanilya ve ayırdığımız sütü koyup pütürlük kalmayacak biçimde karıştırıyoruz .
- 10 dk kaynayan karışımın altını kısıp içine karıştırarak döküyoruz.
- 3/4 dk daha karıştırarak pişiriyoruz.
- Sonra servis yapacağımız kaseleri dolduruyoruz, soğumaya bırakıyoruz, dilediğiniz üzere üzerini süsleyip servis yapıyoruz.
Keşkül Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





