Muhammara (Kahvaltılık Acuka)

Muhammara (Kahvaltılık Acuka) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ekmek içi (robottan çekilmiş )
- Yarım su bardağı dan biraz fazla ceviz içi
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1-2 diş sarımsak ( 3-4 karanfil ile dövülmüş ,çok hoş bir aroma veriyor)
- 1 çay kaşığı tuz ( salça tuzlu olabilir denetimli ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Muhammara (Kahvaltılık Acuka) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyalleri robottan geçirin.
- Damak tadınıza nazaran materyal ve baharatlarda azaltma yahut çıkarma yapabilirsiniz.
- İstediğiniz biçimde tüketebilirsiniz.
- Buzdolabında 3-4 gün koruma edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Muhammara (Kahvaltılık Acuka) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


