Muhallebili Yaz Pastası
Muhallebili Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ ,margarin yahut sıvı yağ
- 1 paket vanilya
Muhallebili Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Üzerine süt sıvı yağ kakao ekleyip az daha çırpalım.
- Unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip az çırpıp kek hamurunu tamamlayalım.
- Kek hamurunu dökmeden evvel borcamı bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 180 derece 25 dk kadar pişmesini sağlayalım.
- Muhallebi için yağ hariç öbür materyallerin hepsini güzelce karıştırıp orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirelim.
- Dikkat edelim tabanına tutmasın.
- Pişen muhallebiye yağını ve vanilyayı ekleyip uygunca karıştıralım.
- Kabımızın ağzını kapatalım kabuk tutmasın.
- Arada açıp orta ara karıştıralım.
- Pişen kekimiz biraz ılısın 10 dk kadar sonra 1 su bardağı sütümüzü her yerine gelicek formda dökelim.
- Soğuyan muhallebiyi çırpıcı yardımıyla çırpıp kekimizin üzerine dökelim.
- Üzerine hindistan cevizi yahut fıstık serpelim.
- Buzdolabına kaldırıp dinlendirelim. Servise hazır 😋.
Muhallebili Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















