Muhallebili Tart Kek

Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kakaolu kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebili için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle keki hazırlıyoruz. Şekeri ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
  2. Ardından öteki gereçleri ekliyoruz 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
  3. Ardından muhallebi hazırlıklarına başlıyoruz.
  4. Margarin ve vanilya hariç gereçleri bir tencerede yoğunlaşıp balon balon olana kadar pişiriyoruz.
  5. Ardından ocaktan alıp sıcağıyla margarin ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  6. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. İlk sıcağı çıktıktan sonra bir ölçü sütle orta kısmını ıslatıyoruz.
  8. Kek ve muhallebi soğuduktan sonra muhallebiyi kekin ortasına gelecek biçimde spatula yardımıyla güzelce yayıyoruz. Ve dilediğimiz biçimde süslüyoruz.
  9. Ben ceviz ve antep fıstığı kullandım siz elinizdeki gereçlere nazaran süslemesini yapabilirsiniz.Afiyet olsun ❤️.

Muhallebili Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Dondurulmuş Börek
Bulgurlu Semizotu
Limonlu Kabaran Mis Kokan Kek
Van Cacığı (Harika)
Sütsüz Krep
Soğan Mezesi
Hdabla | © 2025 |