Muhallebili Kakaolu Çikolatalı Delikli Pasta
Muhallebili Kakaolu Çikolatalı Delikli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı su (kakaoyu eritmek için)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Muhallebisi için:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 küçük çay bardağı un
- 1 küçük çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine:
- 1 tek poşet şade krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik soğuk süt
- 1 paket 80 grlik bitter çikolata
Muhallebili Kakaolu Çikolatalı Delikli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mikser kabına yumurtaları şekerle beş dakika mikserle çırpalım.
- Yağı suyu ekleyip tekrar çırpalım.
- Unu eleyerek evvel bir bardak koyup kaşıkla karıştıalm.
- Sonra öteki unu tıpkı biçimde koyalım.
- Vanilya ekleyip karıştıralım.
- Su ile erittigimiz kakaoyu ekleyip karıştıralım, kabartma tozu ,karbonat, limon suyu döküp tekrar karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş küçük uzunluk yuvarlak fırın tepsisine makzemeyi dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk pişirelim.
- Fırından çıkınca 10 dk soğumaya bırakalım.
- Muhallebi gereçleri tereyağı vanilya hariç düzgünce çırpalım.
- Sonra tencereye alalım.
- Koyu kıvamda tereyağ vanilya katıp karıştıralım.
- Soğuması için mikser kabına alalım.
- Soğuyan keki pasta pompası üç kısmı ile delikler açalım ,sonra pişen muhallebi tekrar çırpalım.
- Önce deliklere sonra kalanı üzerine gezdirerek dökelim.
- Buzdolabına koyalım yarım saat soğumaya bırakalım.
- Süt ile çırptigimiz krem şantiyi üzerine yayalım.
- Deliklerden çıkan kakaolu kekleri ufalayalim, rendelenmiş çikolata ile karıştıralım.
- Pastanın üzerine serpelim. Üzerini isteğe nazaran süsleyelim afiyet olsun.
Muhallebili Kakaolu Çikolatalı Delikli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















