Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti yahut 100ml krema
- 200gr kadayıf (hazır kavrulmuş)
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, şeker,un, nişasta alınıp devamlı karıştırarak karıştırılır.
- Pişen muhallebi ocaktan alınıp sıcaklığı geçince içine vanilya ve krem şanti eklenip güzelce çırpılır.
- Dilediğiniz bir borcama eşit ölçüde evvel kadayıfı akabinde üzerine muhallebiyi tekrardan üzerine bir kat daha kadayıfı koyarak tatlıyı buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
- Dilerseniz üzerine fındık, fıstık, ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










