Muhallebili Kadayıf Sarma

Muhallebili Kadayıf Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 200 gr kavrulmuş kadayıf
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Muhallebili Kadayıf Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, vanilya, nişasta, unu tencereye alalım.
  2. Karıştıralım ocağa alalım, karıştırarak pişirelim kaynamaya başlayınca 1tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim, eridikten sonra ocaktan alalım.
  3. Tereyağında tekrar kavurduğumuz kadayıfı tepsiye yayalım, üzerine muhallebimizi dökelim, soğumaya bırakalım.
  4. Tamamen soğuduktan sonra 1 çay bardağı süt ile çıkmış olduğumuz kremşanti ek edelim, yayalım.
  5. İstediğiniz kalınlıkta keselim, rulo halinde saralım servis edelim. Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Sup
Vişneli Etimek Tatlısı
Fındık Kremalı Giotto Pasta
Elmalı Turta
Muhteşem Köz Patlıcan Salatası
Hdabla | © 2025 |