Muffin Poğaça

Muffin Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 tane yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 3,5 – 4 su bardağı un

İç harcı için;

  • Dilediğiniz peynir çeşidi

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam yahut çörekotu

Muffin Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle geniş bir yoğurma kabına ılık süt, su ,şeker ve mayayı alıp eritelim, 5 dakika sonra maya aktifleşince öteki materyalleri ekleyip yavaş yavaş un ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp içine peynir koyalım ,yağlanmış muffin kalıplarına muffin kağıdı yerleştirelim.
  3. Yuvarladığımız poğaçaları kağıtların içine dizelim üzerini kapatıp bu formda 15 dakika tepsi mayası yapalım.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam yahut çörekotu serpelim.
  5. Önceden ısıtılmış 18o derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim, fırından alınca üzerini pak bezle örtüp 10 dakika dinlendirelim ,mis kokulu poğaçalarımız hazır afiyet olsun.

Muffin Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı
Portakal Kekli Top
Yağlı Kıl Biber Turşusu
Anne Kurabiyesi
Et Haşlama
Hindistan Cevizi Kurabiye (Unsuz) (Kokos Makronen)
Hdabla | © 2025 |