Mücver (Fırında)

Mücver (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 7-8 kol yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı un (ben tam buğday kullandım)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • Peynir (kaşar, beyaz peynir vb.)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Mücver (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşillikleri ve biberi ince ince doğrayın.
  2. Patates ve kabakları rendeyip,güzelce süzün.
  3. Havucuda rendeleyip,ekleyin.
  4. Yumurtaları ve unu sebzelere ekleyin.
  5. Üzerine peynirleri rendeleyin.
  6. En son yağını,tuzunu ve baharatlarınıda ekleyip,iyice karıştırın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine orantılı bir biçimde yayın.
  8. Dilerseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirin. ( ortalama 40-45 dk).

Mücver (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Fırında Nohut
Özel Soslu Biberli Ekmek Tarifi (Videolu)
Elmalı Kurabiye
Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye
Soğuk Baklavaya Rakip Pasta
Milföy Waffle
Hdabla | © 2025 |