Mücver (Fırında)
Mücver (Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 7-8 kol yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı un (ben tam buğday kullandım)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- Peynir (kaşar, beyaz peynir vb.)
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Mücver (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşillikleri ve biberi ince ince doğrayın.
- Patates ve kabakları rendeyip,güzelce süzün.
- Havucuda rendeleyip,ekleyin.
- Yumurtaları ve unu sebzelere ekleyin.
- Üzerine peynirleri rendeleyin.
- En son yağını,tuzunu ve baharatlarınıda ekleyip,iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine orantılı bir biçimde yayın.
- Dilerseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirin. ( ortalama 40-45 dk).
Mücver (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








