Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)

Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı) Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şekeri
Ganajı için;
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 120 gram sütlü
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için gerekli materyalleri sos tavasına alalım.
- Topak kalmayacak halde karıştıralım.
- Isınınca ocaktan alalım ve 2 paket kırılmış petibör bisküvi üzerine dökelim.
- Güzelce karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına eşit olacak halde yayalım.
- Kreması için gerekli malzemeleri(şanti hariç) tencereye alalım.
- Topak kalmayacak formda karıştıralım ve karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alınca ocaktan alalım ve soğumasını bekleyelim.
- Bu sırada üzeri kabuk tutmasın diye orta ara karıştıralım.
- Soğuyunca 1 paket krem şanti ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
- Hazırladığımız mozaik pasta tabanına kremamızı yayalım.
- Ganaj için krema ve sütlü çikolatayı sos tavasına alalım.
- Kısık ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
- Krema ısınınca ocaktan alalım.
- Tamamen soğuduğunda pastayı tamamlamak için üzerine dökelim ve pastayı buzdolabına kaldıralım.
- En yeterli sonuç için 1 gece buzdolabında beklemeli, şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun. 🍫♥️.
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
