Kol Böreği

Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet yufka
- 500 gram ezine peynir
- 1 demet maydanoz
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 adet kabartma tozu
Üzerine;
- Çörek otu
- Susam
Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için olan tüm gereçler karıştırma kabında karıştırılır.
- Doğranmış maydanoz peynir harmanlanır.
- Yufkalar tek tek açılarak sırasıyla her yufkanın üzerine her tarafına değecek formda sos gezdirilir, akabinde peynir ve maydanoz karışımı görseldeki üzere konulur, kenarları kapatılıp sarılır.
- Önceden yağlanmış tepsiye dizilir, yufkalar bitene kadar süreç tekrarlanır.
- Kalan sos böreğin üzerinde gezdirilir, 5 saat dinlenmeye bırakılır.
- Pişirmeden evvel yumurta sarısı üzerine sürülür, isteğe bağlı çörek ve susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilerek üzeri kızarana kadar pişirilir yemeye hazır. Deneyeceklere afiyet olsun😊
Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













