Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu ikram
- 2 paket pötibör bisküvi
- Yarım paket krema
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 80- 100 gram çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 avuç iri kıyılmış fındık
- 2 avuç antep fıstığı
Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri büyük kesimler halinde kırıyoruz ve kuruyemişlerinide ekliyoruz.
- Başka bir tencerede kremayı sütü ,kakaoyu ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz ocağın altını açıyoruz.
- Biraz ısındıktan sonra tereyağını ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra alıp vanilyasını ve çikolatayı ekliyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra hazırladığımız kuru gereç ile birleştiriyoruz.
- Tamamen karıştırdıktan sonra streç sinema ya da yağlı kağıda harcı sarıp sucuk üzere iki tarafından sıkarak yuvarlıyoruz.
- Bu evrede hem yuvarlak biçim vermiş hemde yeterlice sıkışmasını sağlamış oluyoruz.
- Derin dondurucuda 2 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Ayrıca dondurucuda bekletip ani konuklar içinde kullanmak mümkün. Afiyet olsun.
Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









