Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı tepeleme kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

Ganaj için;

  • 1 kutu krema
  • 100 gram bir tane yahut sütlü çikolata
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

Üzeri için;

  • Dondurulmuş meyve (taze meyve de kullanabilirsiniz)

Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvilerimizi kıralım.
  2. Tereyağımızı ocağa alalım kısık ateşte erimesini sağlayalım, eriyen tereyağımıza tozşekerimiz ilave edelim, son olarak kakao muzu ekleyelim güzelce karıştıralım.
  3. Ocaktan alalım( bu süreci yaparken ocak en kısık ateşte olmalı).
  4. Fındığınızı robottan geçirelim. (iri kalırsa âlâ olur tercihe bağlı)
  5. Tüm gereçlerimizi bisküvilerimizin üzerine ekleyip bisküvilerimizi kırmadan yani ezmeden hoş bir biçimde karıştıralım.
  6. Uygun bir kalıpta ya da isterseniz baton form verebilirsiniz.
  7. Ben kalıp kullandım yuvarlak kalıp streçledim harç yapışmasın diye dilerseniz sizde o denli yapabilirsiniz.
  8. Karışımımızı uygun bir kaba alalım ve buzdolabında 1 saat bekletelim.
  9. Ganajımız için kremamızı ocağa alalım kısık ateşte karıştırarak ısıtalım sonra çikolatamızı ekleyelim karıştırarak krema ve çikolatamızı buluşturalım ocaktan alalım bu süreci yaparken en kısık ateşte yaparsak âlâ olur.
  10. Ocaktan aldığımız karışımımıza robotta çekilmiş bir su bardağı fındığımızı ekleyelim.
  11. Dinlenmiş olan mozaik pastamızı çıkartıp hazırlamış olduğunuz ganajı üstüne ekleyelim ve tekrar dolaba alalım.
  12. Buzdolabında 2 saat kadar bekletelim şayet aceleniz yoksa bir gece bekletebilirsiniz.
  13. Benim acelem olduğu için 2 saat kadar beklettim 1 saat öncesinde beklettim 2 saat ayriyeten beklettim.
  14. 2 saatin sonrasında üzerini istediğimiz biçimde süsleyebiliriz ben burada beyaz çikolatayla süslemeyi tercih ettim 60 gram beyaz çikolata kullandım.
  15. Eğer benim yapacağım üzere yapmak isterseniz 60 gram olan çikolatamızın 30 gramını benje suyla eritip üzerindeki çizgileri yapabilirsiniz.

Deneyecekler şimdiden afiyet olsun yapanlar benimle de paylaşırsa çok sevinirim🤗.

Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Elmalı Turta
Farklı Bazlama (Videolu)
Kesme İrmik Tatlısı
Yumurtasız Galeta Unlu Pamuk Poğaça
Etli Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin)
Hdabla | © 2025 |