Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Arzuya nazaran hindistan cevizi

Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvilerimizi çok küçük olmayacak formda kırıyoruz kenara bırakıyoruz.
  2. Daha sonra sütümüzü şekerimizi kakaonuzu ve bir yemek kaşığı nişastamızı karıştırıp, ocağa alıyoruz düzgünce muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, en son üzerine tereyağını ekleyip kapatıyoruz.
  3. Daha sonra kırdığımız bisküvileri içine atıp düzgünce birbirine geçmesini sağlıyoruz.
  4. Streç sinema serilmiş baton kek kalıbımıza hazırladığımız harcımızı döküyoruz, üzerine kapatıp buzdolabımızın dondurucu kısmında 2 saat bekletiyoruz.
  5. Katılaşan pastayı kalıptan çıkarıp dilimler formunda servis ediyoruz. İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpilebilir deneyenlere afiyet olsun.

Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buharda Bürüksel Lahanası
2 Kişilik Sağlıklı Brownie
Pamuk Gibi Poğaça
Bulut Kek
Bebek Sebze Çorbası (+6 Ay)
Şeker Pare
Hdabla | © 2025 |