Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 110 gram eritilmiş tereyağı
  • 80 gram toz şeker
  • 50 gram kakao
  • 1 paket vanilya
  • 250 ml oda sıcaklığında süt
  • 330 gram petibör bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 tutam tuz
  • Portakal kabuğu
  • Ceviz
  • Fındık

Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye eritilmiş tereyağını, toz şekeri, kakaoyu ve vanilyayı koyup karıştırın.
  2. Üzerine sütü ve baharatları ekleyin.
  3. Ocağın en kısık ateşinde kakaolar eriyene kadar karıştırın, kaynatmayın.
  4. Kakaolar eriyince çabucak ocaktan alın.
  5. Bisküvileri eliniz ile dörde bölerek karışımın içine atın. Karıştırın.
  6. Buzluğa uygun bir kabı streç sinema ile kaplayıp, üzerine karışımı kaşık ile koyun ve bastırın.
  7. Üzerini streç sinema ile kapatıp, eliniz ile tekrar bastırın.
  8. Buzlukta en az 3-4 saat ortası bekledikten sonra hazır. Afiyet olsun.

Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Pizzam
Antakya Tepsi Kebabı
Mantar Dolması
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek
Hayatınızda Yediğiniz En Güzel Ve Pratik Pankek Tarifi
Tavuklu Patates Sulusu (Reyhanlı )
Hdabla | © 2025 |