Mozaik Pasta
Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 110 gram eritilmiş tereyağı
- 80 gram toz şeker
- 50 gram kakao
- 1 paket vanilya
- 250 ml oda sıcaklığında süt
- 330 gram petibör bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 1 tutam tuz
- Portakal kabuğu
- Ceviz
- Fındık
Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye eritilmiş tereyağını, toz şekeri, kakaoyu ve vanilyayı koyup karıştırın.
- Üzerine sütü ve baharatları ekleyin.
- Ocağın en kısık ateşinde kakaolar eriyene kadar karıştırın, kaynatmayın.
- Kakaolar eriyince çabucak ocaktan alın.
- Bisküvileri eliniz ile dörde bölerek karışımın içine atın. Karıştırın.
- Buzluğa uygun bir kabı streç sinema ile kaplayıp, üzerine karışımı kaşık ile koyun ve bastırın.
- Üzerini streç sinema ile kapatıp, eliniz ile tekrar bastırın.
- Buzlukta en az 3-4 saat ortası bekledikten sonra hazır. Afiyet olsun.
Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






