Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli)

Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (oda ısısında)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket vanilya elenmiş
- 1 paket kabartma tozu elenmiş
- 1 yemek kaşığı kakao
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek hamurunu hazırlayacağımız kabın içine yumurta ve şekeri alalım şekerler düzgünce eriyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından oda ısısında ki sütü ve sıvı yağı ekleyelim tekrar çırpalım.
- Sonra kakao hariç öbür elenmiş gereçleri (un,kabartma tozu,vanilya) ekleyelim ve tekrar çırpalım.
- 1 su bardağı harçtan ayırıp kalan harcımızı yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına boşaltalım ayırdığımız harcın içerisine 1 kaşık kakaoyu ekleyelim (eğer ki bu etapta katılaşma olursa 1 kaşık süt ile seyreltebilirsiniz)ve tekrar çırpalım.
- Sonra kalıptaki hamurun üzerine dökelim sonra bir çubuk yada kürdan ile hamuru kıvrımlı hareketlerle karıştırarak form verelim ve evvelce ısıtılmış 160 °lik fırında (alt üst fansız )50 dakika pişirelim.
- Süre sonunda kürdan denetimi yapalım ve kürdanımız pak çıkıyorsa kekimiz pişmiştir bu müddet içinde her fırın farklılık göstereceği için denetimli pişiriniz.
- Fırından çıkan kekimizin birinci sıcağı çıkınca kalıptan çıkaralım ve soğuduktan sonra dilimleyip servis edelim.
Deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.
Su bardağı ölçüm 200ml
Malzemeler oda ısısında olmalı
Kuru materyaller elenmeli
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







