Mozaik Kek

Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı keçi boynuzu unu yahut kakao
- 3 yemek kaşığı un
Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Ilık su,süt ve sıvı yağ ek edip çırpalım.
- Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ek edelim ve tekrar çırpalım.
- Kek karışımını iki eşit modüle ayıralım.
- Harcın birine 3 yemek kaşığı un ekleyerek çırpalım.
- Diğer harca da 3 yemek kaşığı keçi boynuzu unu yahut kakao ekleyip çırpalım.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına sade kek harcından biraz dökelim.
- Üzerine kakaolu harçtan dökelim.
- İşlemi birebir formda bir sade bir kakaolu döküp tamamlayalım. Spatula ile keki s biçiminde karıştıralım.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
- Kürdan testi yapıp fırından çıkartalım.
- Soğuduktan sonra kesip servis edelim afiyet olsun 😊.
Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











