Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik)

Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket sade petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş bir kaba bisküvileri çok ufalamadan birkaç modüle kıralım.
- Tereyağını eritelim. Kısık ateşte iken kakaosunu ekleyip uygunca çırpalım.
- Toz şekeri ilave edelim. Şeker eriyene kadar çırpalım. Topak topak kalırsa çabucak sütünü ekleyin ve çırpmaya devam edin. Böylece şeker eriyecektir.
- Kakaolu sos yeterlice kıvama gelince kırdığımız bisküvilerin üzerine dökelim. Güzelce alt üst edip karıştıralım.
- Burası biraz sabır işi. Bisküviler yumuşamaz diye düşünmeyin ve yumuşayana kadar güzelce karıştırıp alt üst edin. Kıvamı sert olduysa süt ekleyip yumuşatabilirsiniz.
- Bir masanın üstüne genişce streç sinema yahut buzdolabı poşeti koyalım. Pasta karışımını ekleyelim.
- Poşet yahut steç yardımı ile kapatıp elimizle hal verelim. Yanlardan güzelce kapatalım.
- Eşit bir halde yaydıktan sonra buzluğa 2 saat dinlenmeye bırakalım. Donduktan sonra kesip servis edebilirsiniz.
Çok pratik bir tanım ani gelen konuğa çıkarıp çıkarıp sunabilirsiniz :).
Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








