Mor Soğan Turşusu
Mor Soğan Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 tane mor soğan
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
Mor Soğan Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları güzelce doğruyoruz ve kavanoza koyuyoruz.
- Üstüne sirke ve tuzunu ekliyoruz.
- Ardından kavanoz full dolana kadar sıcak su ile üstüne dolduruyoruz.
- Sonra kavanoz kapağını 3 geri 1 ileri tekniği ile sıkıca kapatıp soğuyana kadar bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz 2-3 gün sonra yemeye hazır.
- Özellikle sandviç ve hamburger içine salatalara vs çok yakışıyor. Afiyet olsun🧅🧅🧅🧅.
Mor Soğan Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






