Mor Lahana Turşusu
Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk mor lahana
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı fakat tavsiye edilir)
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi (ya da elma sirkesi)
- 4 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı içme suyu
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mor lahanayı ince ince doğrayın (bıçakla yahut mandolinle).
- Geniş bir kapta üzerine tuz serpin, elinizle ovalayarak yumuşayana kadar yoğurun.
- Bu adım lahana suyunu salacak ve daha yumuşak kıvama gelecek.
- Ardından sirke, şeker, limon suyu, ve suyu ekleyip karıştırın. Erittiğimiz limon tuzunu ekleyelim.
- Karışımı cam kavanoza doldurun, ağzını sıkıca kapatın.
- Buzdolabında 2–3 gün beklettikten sonra hazır! (rengi canlı pembe/mor olacak. ).
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









