Mısırlı Yoğurt Çorbası

Mısırlı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Konserve mısır
  • Su

Sos için ;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber

Mısırlı Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çorbayı yapacağımız tencereye bir yemek kaşığı pirinçimizi ve üzerine 1 su bardağı su koyup ocağımızı açıyoruz.
  2. Su kaynamaya yakınken 2 yemek kaşığı mısır ekliyoruz, ben bol mısır sevdiğim için 3 yemek kaşığı koydum.
  3. Biraz karıştıralım sonra pirinçlerimiz haşlamaya bırakalım.
  4. Derin bir kaseye yoğurtumuzu koyalım ben mesken yoğurdu kullandım.
  5. Biraz suluydu siz hazır yoğurtlardan kullanacaksanız ölçüsü biraz azaltabilirsiniz.
  6. Üzerine yumurta ve unu ekleyip çırpıyoruz.
  7. Yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştıralım (çok ağır bir kıvam olursa su yun ölçüsünü artırabilirsiniz).
  8. Hazırladığımız karışımı haşlanmış pirinçlerimizin üzerine boşaltıyoruz.
  9. Kasede kalan yoğurt karılımına biraz su ekleyip kaseyi çalkalayıp çorbanızın içine boşayabilirsiniz.
  10. Ancak yoğurtunuzun kıvamlı olmasını istiyorsanız su eklerken dikkatli olmalısınız.
  11. Çorbamızı karıştıralım ve farklı bir tavada sosumuzu hazırlayalım.
  12. Hazırladığımız sosumuzu çorbamıza boşaltalım. Servise hazır.

Mısırlı Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sünger Tatlısı
Yarma Çorbası
Mermer Kek
Mayasız Kolay Pişi
Karabuğday Kısır
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |