Mısırlı Pilav (En Sevdiğim)

Mısırlı Pilav (En Sevdiğim) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 3 bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 konserve mısır

Üzeri için:

  • 1,5 tatlı kaşığı tereyağı

Mısırlı Pilav (En Sevdiğim) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler 10 dakika ılık suda bekletilir (Çeşme suyuna sıcak su eklenir. Su eli yavaşça ısıtacak sıcaklıkta olmalı ne sıcak ne soğuk bu formda pirinç nişastasını düzgünce salacak) süzülür ve akan musluk altında berraklaşana dek yıkanır. Nişastasından arındırılır.
  2. Yağ tencereye alınır, eritilir.
  3. Pirinçler 5 dakika kavrulur. Pirinçler kavrulurken limon suyu eklenir.
  4. Sıcak su, bulyon ve tuz bir kapta karıştırılır. Pirinçlerin üzerine dökülür, kısık ateşte 15 dakika pişirilir.
  5. Piştikten sonra kaşıkla havalandırılır (çok karıştırılmaz). Konserve mısır eklenir karıştırılır. Kokusu çıksın diye biraz kesim parça tereyağı pilavın üzerine konur.
  6. Üzeri kağıt havlu ile ya da bez ile kapatılır. 10 dakika demlendirilir.Afiyet olsun 🩷

Mısırlı Pilav (En Sevdiğim) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Sebze Yemeği (Videolu)
Doyurucu Tavuklu Bowl
Kara Lahana Turşusu (Bugün Yap Yarın Ye)
Kakaolu Çikolatalı Kek
Tavuk Köftesi
Cocostar Kurabiye
Hdabla | © 2025 |