Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı
Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı tane mısır (haşlanmış)
- 3 su bardağı su
- ½ çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçler uygunca yıkandıktan sonra üzerine sıcak su ve bir tutam tuz konularak 1 saat bekletilir. Mühlet sonunda suyu dökülür.
- Tencereye yağlar eklenir. Havuçlar yeterlice sotelenir.
- Üzerine mısır ve zerdeçal eklenerek karıştırılır.
- Pirinç eklenir ve birkaç dk kavrulur.
- Ardından su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
- Pişmesine bir kaç dk kala tuz ek edilir. Uygunca suyunu çektiği vakit ocağın altı kapatılır.
- Tencere ile kapak ortasına havlu kağıt konularak demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun 😉.
Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






