Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı

Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinci
  • 1 orta uzunluk kutu mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane küp şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • 4 su bardağı sıcak su

Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçleri tuz eklediğimiz suda 5 dakika bekletip yıkayalım süzdürelim.
  2. Pilavı yapacağımız tencereye, yağları alarak, tereyağı eriyip kokusu çıkınca basmati pirinci tencereye alalım kavurmaya başlayalım. Şekeri ,limon suyunu, tuzunu ek edelim.
  3. Sıcak suyu ekleyelim. Mısırları da ek ederek kaynamaya bırakalım. Pilavın suyu kaynamaya başlayınca 2 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
  4. Pilavımız suyunu çekip tane tane olunca ocaktan alalım, hafif karıştıralım, üzerine kağıt havlu koyarak kapağını kapatıp, mısırlı basmati pilavı dinlenmeye bırakalım. Tane tane olan pirinç pilavımız servise hazırdır. Afiyet olsun. 🌺🌺.

Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı)
Ev Yapımı Lahmacun
Sebzeli Etli Haşlama
Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı
Mayasız Pratik Lavaş
Hira Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet