Mısır Unlu Tatlı

Mısır Unlu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un +3 yemek kaşığı
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Küçük bir dilim limon
Su bardağı ölçüsü ( 200 ml )
Mısır Unlu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Not:lütfen unu dikkatli bir biçimde ekleyin yumuşak ele yapışan bir kıvam olacak yumuşaklığı sizi korkutmasın hamuru yuvarlarken ister benim yaptığım üzere eldiven kullanın ister elinizi ortada yağlayarak hal verin.
- İlk olarak tencereye şerbeti için şekeri ve suyu alın şeker erişene kadar karıştırın kaynamaya başladığında limonu içine atın kısık ateşte 8 -10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Serin bir yerde soğumaya bırakın.
- Hamuru için yoğurma kabına un ,kabartma tozu hariç tüm malzemeyi alıp güzelce karıştırın.
- Ardından un ve kabartma tozu ekleyip tekrar yoğurun.
- Borcamın tabanını yağlayın hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın tepsiye aralıklı biçimde yerleştirin ( hamur yumuşak bir kıvam olduğu için pişerken yayılıyor o yüzden aralıklı koymaya dikkat edin )
- Öncen ısıtmış olduğunuz 190 derece fırında alt üst olacak ayarda pişirin.
- Fırından aldığınız tatlının birinci sıcağı çıkınca şerbetini verin.
- Şerbetini çekip dinlenen tatlınızı dilediğiniz biçim süsleyip servis yapabilirsiniz.
Mısır Unlu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







