Mısır Unlu Bazlama

Mısır Unlu Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı mısır unu
- 6 su bardağı buğday unu
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 su bardağı ılık su
Mısır Unlu Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 bardak sıcak suyun içine. Maya koyulup karıştırılır.
- Karıştırma kabına unlar koyulup karıştırılır. Ortası açılıp mayası, tuzu, şekeri eklenir. Karıştırılır.
- Su denetimli olarak eklenir.
- Ele hafif yapışan bir hamur olacak biçimde yoğurulur.
- Üstü kapatılıp örtülür.
- Sıcak bir yerde 2 saat mayalanması için bekletilir.
- Mayalanan hamurdan portakaldan büyük kesimler alınıp istenilen boyutta elle bastırarak açılır.
- Parmak kalınlığında yapılır. Fazla inceltilmez.
- Yağlanmayan, ısıtılan tavada gerili önlü pişirilir.
- Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun :).
Mısır Unlu Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

