Mısır Unlu Bazlama

Mısır Unlu Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı mısır unu
  • 6 su bardağı buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı ılık su

Mısır Unlu Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 bardak sıcak suyun içine. Maya koyulup karıştırılır.
  2. Karıştırma kabına unlar koyulup karıştırılır. Ortası açılıp mayası, tuzu, şekeri eklenir. Karıştırılır.
  3. Su denetimli olarak eklenir.
  4. Ele hafif yapışan bir hamur olacak biçimde yoğurulur.
  5. Üstü kapatılıp örtülür.
  6. Sıcak bir yerde 2 saat mayalanması için bekletilir.
  7. Mayalanan hamurdan portakaldan büyük kesimler alınıp istenilen boyutta elle bastırarak açılır.
  8. Parmak kalınlığında yapılır. Fazla inceltilmez.
  9. Yağlanmayan, ısıtılan tavada gerili önlü pişirilir.
  10. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun :).

Mısır Unlu Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ödem Attıran Ananas Kürü
Tahinli Susamlı Muhallebi
Anne Kurabiyesi
Pratik Patatesli Gözleme
Harire Tatlısı (Mardin)
Cocostar Kurabiye
Hdabla | © 2025 |