Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı + 1 parmak pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı mısır nişastası
  • 4 su bardağı un

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, sıvı yağı ve dışarıda beklemiş yumuşak margarini kabımıza alıyoruz. Sonra pudra şekerinden başlayarak yavaş yavaş karıştırarak öteki gereçleri yavaş yavaş ekliyoruz. Yazılış sırasına nazaran eklerseniz daha denetimli ilerlersiniz.
  2. Mevcut hamuru yuvarlak yuvarlak yapıp tepsiye diziyoruz. 180 derece alt-üst ayarda 20 dk kadar pişiriyoruz (fırından fırına değişiklik gösterir kızarmadan alalım)
  3. Pişen kurabiyeler soğuyunca evvel benmari yolu eritilen çikolataya sonra da dövülmüş mısır gevreğine batıralım. Çikolata buladığımız kurabiyeleri bir tepsiye dizin donuncaya kadar dolapta bekletelim (kurabiyeleri tüketene kadar dolapta bekletirseniz daha yeterli olur saklama kabında🔸️)
  4. Benmari yöntemi çikolata eritme için; küçük bir tavanın içerisine su koyup kaynatıyoruz. Üzerine çikolatayı eritebileceğimiz diğer bir kabı oturtuyoruz. Çikolataları ekleyip buhardan gelen sıcaklıkla erimesini bekliyoruz.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Tirileçe
Borcam Kebabı
Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi | Püf Noktalarıyla Yoğurt Çorbası (Videolu)
Etli Kereviz
Yulaflı Glutensiz Lavaş / Krep
Kolay Kajun Baharatlı Enfes Somon (O Kadar Pratik Ve Lezzetli Ki)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet