Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı + 1 parmak pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı mısır nişastası
- 4 su bardağı un
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, sıvı yağı ve dışarıda beklemiş yumuşak margarini kabımıza alıyoruz. Sonra pudra şekerinden başlayarak yavaş yavaş karıştırarak öteki gereçleri yavaş yavaş ekliyoruz. Yazılış sırasına nazaran eklerseniz daha denetimli ilerlersiniz.
- Mevcut hamuru yuvarlak yuvarlak yapıp tepsiye diziyoruz. 180 derece alt-üst ayarda 20 dk kadar pişiriyoruz (fırından fırına değişiklik gösterir kızarmadan alalım)
- Pişen kurabiyeler soğuyunca evvel benmari yolu eritilen çikolataya sonra da dövülmüş mısır gevreğine batıralım. Çikolata buladığımız kurabiyeleri bir tepsiye dizin donuncaya kadar dolapta bekletelim (kurabiyeleri tüketene kadar dolapta bekletirseniz daha yeterli olur saklama kabında🔸️)
- Benmari yöntemi çikolata eritme için; küçük bir tavanın içerisine su koyup kaynatıyoruz. Üzerine çikolatayı eritebileceğimiz diğer bir kabı oturtuyoruz. Çikolataları ekleyip buhardan gelen sıcaklıkla erimesini bekliyoruz.
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

