Fındıklı Burma Tarifi

Fındıklı Burma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka 460 gram benimki
- 2 su bardağı fındık cevizde olur
- 8 dolu yemek kaşığı şeker
- Sıvı yağ
Fındıklı Burma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fındığı rondodan çekip şekerle karıştırıyoruz.
- 2 baklavalık yufkayı masaya serilir.
- Üzerine biraz sıvı yağ sürülür ve hazırlanılan fındık şeker karışımı serpiştirilir.
- Yufkanın geniş yerinden oklavayla çok sıkmadan sarılır en sonda büzüştürülür ve oklavadan çıkarılır.
- Bu formda tepsiyi doldurana kadar devam edilir.
- Üzerine sıvı yağ sürülerek 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Arzuya nazaran isterseniz şerbetli biçimde de servis edebilirsiniz. Kuru biçimde de farklı bir lezzet oluyor😋.
Fındıklı Burma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







