Mısır Gevrekli Favori Kurabiye
Mısır Gevrekli Favori Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Bulamak için;
- Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 8 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 3 su bardağı mısır gevreği
Mısır Gevrekli Favori Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kurabiyemizi hazırlayalım; un hariç öbür materyalleri düzgünce karıştıralım.
- Unumuzu ek edip hamurumuzu tamamlayalım. Dikkat edelim unu fazla koyup kurabiyemizi sertleştirmeyelim. Ele yapışmayan ve dağılmayan bir hamur olacak.
- Cevizden biraz küçük kesimler halinde yuvarlayıp tepsimize dizelim.
- 180° evvelden ısıtılmış alt üst fansız fırında altı hafif kızarana kadar pişirelim. Üzeri beyaz kalacak.Çok kızartayalım.
- Kurabiyeler pişerken sıvı yağ ve sürülebilir çikolatayı hafif ısıtıp karıştıralım, hazır olsun.
- Gevreğimizi de kıralım, ben bi bardak gerisiyle döverek kırdım. Un ufak olmasın gevreğimiz.
- Kurabiyeler piştikten sonra soğuması için biraz bekleyelim, daha sonra bir çatal yardımıyla evvel çikolataya batırıp ordan gevreğin içine atıp tekrar öteki bir çatal yardımıyla güzelce gevreğe bulayalım.
- Ben tepsiye dizip buzdolabına koydum, hava sıcak olduğu için.
- Dilerseniz hemn tüketebilirsiniz. İsterseniz kurabiyeleri çikolataya bulamadan buzluğa koyabilirsiniz, istediğiniz vakit çıkartıp çikolataya bulayabilirsinz. Afiyet olsun 🌸 🌾.
Mısır Gevrekli Favori Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












