Misafir Sofralarının Vazgeçilmezi Fellah Köfte
Misafir Sofralarının Vazgeçilmezi Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
- Yarım su bardağı irmik
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
Haşlamak için;
- Su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet büyük domates rendesi(ben konserve domates kullandım)
- 1 çay kaşığı tuz
- Maydanoz
Misafir Sofralarının Vazgeçilmezi Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba bulgurumuzu alıyoruz üzerine sıcak suyumuzu ekliyoruz.
- Ayrı derin bir yoğurma kabına irmik,yumurta,salça,un ve tuz koyuyoruz.
- 10 dk sonra suyunu çeken bulgurumuzu gereçlerimizin olduğu yoğurma kabına alıyoruz.
- Hamurumuzu uygunca yoğuruyoruz.
- Yanımıza su dolu bir kap ve köftelerimizi koymak için tabak alıyoruz.
- Köftelerimize biçim veriyoruz.
- Elimizde yuvarlayıp serçe parmağınızla ortasına hafif döndürerek bastırın ortada ellerinizi az ıslatın.
- Şekillerini verdiğimiz köftelerimizi haşlıyoruz.
- Suya koyarken dikkatli olun etrafa sıçrıyor kevgire koyup suyun içine bırakabilirsiniz 5-6 dk haşlamanız yetecektir hepsini bir haşlamayın birbirine yapışmasın ben 2 part olarak haşladım tencerenizin boyutuna nazaran sizin değişebilir.
- Haşladığımız köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek bir tabağa alıyoruz.
- Sosumuzu hazırlıyoruz. Tavamıza yağımızı ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı koyuyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine rendelediğimiz domates (dilerseniz konserve domates kullanabilirsiniz) ve salçamızı ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz sonra maydanozlarınızı da sosun içine ekleyip uygunca karıştırdıktan sonra köftelerimizi koyuyoruz.
- Ben 5 dk daha pişirdim isterseniz siz düzgünce karıştırdıktan sonra da servis edebilirsiniz.
Misafir Sofralarının Vazgeçilmezi Fellah Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















