Mis Kokulu Pamuk Kek

Mis Kokulu Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un (kontrollü)
  • 5 yemek kaşığı unlanmış kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata beyaz, bitter

Mis Kokulu Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik olarak şeker ile yumurtayı çırpalım.
  2. Daha sonra yağ yoğurt sütü ekleyip devam edelim.
  3. Un kabartma tozu vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Portakal ve limon kabuğunu içine rendeleyelim.
  5. Kuru üzümleri de ekleyip kaşık yardımı ile karıştıralım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  7. Fırının ağzını hiç açmayalım.
  8. Üzeri kızarınca kürdan testi yaparsınız. Afiyet olsun.

Mis Kokulu Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dana Kavurma
Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Böyle Deneyin)
Antep Tava (Uyarlanmış)
Bebek Mücveri +1 Yaş
Portakallı Kek
Bisküvili Puding
Hdabla | © 2025 |