Mis Kokulu Limonlu Kek

Mis Kokulu Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet limon kabuğu
- 1 adet limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Mis Kokulu Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bir kaba yumurta ve toz şekeri alalım, beyazlaşıp köpürene kadar mikserle çırpalım.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve limon kabuğu rendesi ek ederek tekrardan çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ek edelim. Hamurumuz güzelce karışıncaya kadar son defa çırpalım.
- Hazırladığınız hamuru artık yağladığımız kek kalıbına boşaltın.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kekimizi 30 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda fırından aldığımız keki kesinlikle oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
- Daha sonra bir servis tabağına aksi çevirerek çıkartın.
- Kekin üzerini isteğe bağlı olarak pudra şekeri ve rendelenmiş limon kabuğuyla süsledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun🍋🍋
Not; isteğe bağlı ben üzerine fındık döktüm isterseniz ceviz fıstık fındık çok yakışıyor 😋.
Mis Kokulu Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



