Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı
Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (tavuk suyunuz tuzlu ise azaltabilirsiniz)
- 2,5 su bardağı tavuk suyu (isteğe nazaran et suyu da olur)
Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapya biberi küçük küçük doğrayın.
- Tavaya sıvı yağ alın ve biberleri ekleyip, yavaşça kavurun.
- Üzerine bulguru, tereyağını ve baharatları ekleyin.
- Bulguru tereyağı ile birlikte orta ateşte 8-10 dk kadar kavurun ki tereyağının lezzeti bulgura yeterlice geçsin.
- Tavuk suyunu ekleyin ve kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen pilavın altını kapatın. Üzerini örtün ve 10 dk dinlenmeye alın.
- Sıcak olarak servis edin.
- Püf noktası: bulguru uzun müddet kavurmak, tereyağı aromasının düzgünce yerleşmesini sağlar.
Öneri:Tavuk suyu yerine et suyu da kullanabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun, yorum yapmayı unutmayın 😊
Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











