Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı

Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz  (tavuk suyunuz tuzlu ise azaltabilirsiniz)
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu (isteğe nazaran et suyu da olur)

Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberi küçük küçük doğrayın.
  2. Tavaya sıvı yağ alın ve biberleri ekleyip, yavaşça kavurun.
  3. Üzerine bulguru, tereyağını ve baharatları ekleyin.
  4. Bulguru tereyağı ile birlikte orta ateşte 8-10 dk kadar kavurun ki tereyağının lezzeti bulgura yeterlice geçsin.
  5. Tavuk suyunu ekleyin ve kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin.
  6. Pişen pilavın altını kapatın. Üzerini örtün ve 10 dk dinlenmeye alın.
  7. Sıcak olarak servis edin.
  8. Püf noktası: bulguru uzun müddet kavurmak, tereyağı aromasının düzgünce yerleşmesini sağlar.

Öneri:Tavuk suyu yerine et suyu da kullanabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun, yorum yapmayı unutmayın 😊

Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Dürüm
Enfes Kızılcık Şerbeti
Coleslaw Salata
Tavuk Saç Tava
Tırtıl Kurabiye (Fıstık Ezmeli)
Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |