Mis Gibi Kokusuyla Portakallı Kek

Mis Üzere Kokusuyla Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet portakalın suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Mis Üzere Kokusuyla Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir bütün portakalı doğrayıp karıştırma kabına alalım. Üzerine 3 yumurta ve şekeri ilave edip blenderdan geçirelim.
  2. Homojen bir kıvam alınca kalan başka gereçleri ek edip kekimizi çırpalım. Çırptığımız kek harcını baton kek kalıbına dökelim. Fansız 170 derece alt üst ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  3. Kekimiz pişerken 1portakalın suyu ile 3 çorba kaşığı şekeri ocakta kaynayana kadar karıştırıp sosumuzu hazır hale getirelim.
  4. Pişen kekimizin birinci sıcaklığı çıktından sonra sosumuzu üzerine döküp kekimizi dinlenmeye alalım. Afiyet olsun 🙂

Mis Üzere Kokusuyla Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Kurabiye
Kereviz Mezesi
Süt Helvası
Akşam Menüsü
Kakaolu Süt
Kivili Kek
Hdabla | © 2025 |