Mis Gibi Karnıyarık

Mis Üzere Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber

Üzeri için;

  • 1 kaşık domates salçası
  • 2 bardak sıcak su

Mis Üzere Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları çizgili formda soyup yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Daha sonra patlıcanları sudan alıp kağıt havluyla suyunu çektiriyoruz. Yağda kızartıp ortasını bir bıçak yardımıyla açıyoruz.
  3. Daha sonra birebir yağda soğanı kavurup akabinde biber ve domatesi ekliyoruz.
  4. Kıymamızıda ekledikten sonra tuzunu ve biberini ekliyoruz.
  5. Hazırladığımız iç harcımızı patlıcanların ortasına dolduruyoruz ve üstünü domates ve biberle kapatıyoruz.
  6. Ayrı bir kapta salçamızı sıcak su yardımıyla eritip patlıcanların kenarlarına döküyoruz ve akabinde evvelce ısıttığımız 170 derecelik fırında yarım saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Mis Üzere Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Pudingli Muffin
Süzme Çorbası
Pudingli Bisküvi Pastası
Beyaz Çikolata Ve Kedi Dilli Muhallebi
Çökertme Kebabı
Nefis İçi Pamuk Gibi Tuzlu Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |