Mis Gibi Ev Yoğurdu
Mis Üzere Mesken Yoğurdu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg taze günlük süt
- 1 hazır maya (kasaptan aldım süt ile beraber)
Mis Üzere Mesken Yoğurdu Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 litre günlük aldığım çiğ sütü evvel ocakta kaynattım.
- Sonra 40 dereceye gelene kadar soğuttum bunun için mutfak sıvı derecesini kullandım.
- Yaklaşık bir yemek kaşığı kadar olan mayayı yoğurdun içinde hafif çırparak ağzını kapattım.
- Sonra üstünü güzelce sardım.
- 6 saat sonra sardığım yerden aldım ve direk buzdolabına koydum.
- Bir gece bekleyip açtım afiyet olsun şimdiden.
Mis Üzere Konut Yoğurdu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







