Mis Gibi Ev Yapımı Lahmacun

Mis Üzere Konut Üretimi Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 500 g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su

Mis Üzere Mesken Üretimi Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahmacunumuzun iç harcı için bir kaç kesime böldüğümüz soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondodan geçirelim.
  2. Daha sonra doğradığımız domatesi, sarımsağı, salçayı ve maydanozu da ekleyerek tekrar rondodan geçirelim.
  3. Hazırladığımız bu karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu da ek ederek tüm gereçleri elimizle güzelce karıştıralım.
  4. Güzel bir kıvam alan harcımızın üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  5. Harcımız dinlenirken bizde hamurumuzu hazırlayalım.
  6. Lahmacun hamuru için uygun bir yoğurma kabına aldığımız unun üzerine tuz ve şekeri ekleyerek şöyle bir karıştıralım ve ortasını çukurlaştıralım.
  7. Açtığımız çukura suyu dökelim ve kenar kısımlardan un alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  8. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam edelim.
  9. Hazır olan hamurumuzun üzerini de streçleyerek buzdolabına koyalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  10. Dinlenen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha çıkaralım ve eşit bir formda 4 modüle bölelim.
  11. Böldüğümüz modülleri da 3’e bölerek birbirine eşit 12 modül elde edelim.
  12. Hamurlarımızı dıştan içe gerçek yoğurarak beze haline getirelim.
  13. Bezelerimizi tabağa alarak kurumaması için üzerini streç sinema ile tekrar kapatalım.
  14. Bezelerimizden bir adedini tezgaha alalım ve üzerine un serpelim ve merdane yardımı ile açmaya başlayalım.
  15. Bezelerimizi mümkün olduğunca ince açmaya çalışalım.
  16. Yaklaşık 23-24 cm çapında açtıktan sonra pişirme kağıdını hamurumuzun altına yerleştirelim.
  17. Pişirme kağıdımızı açtığımız hamurdan biraz daha büyük olacak biçimde keselim.
  18. Kıymalı harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar alalım, hamurumuzun üzerine elimizle hoş bir biçimde yayalım.
  19. Lahmacunumuzu altında pişirme kağıdı ile birlikte ısıttığımız tavaya alalım, altı hafif kızarana kadar tavada pişirelim.
  20. Daha sonra lahmacunumuzu fırın telinin üzerine alalım, ızgara ayarında azamî derece getirdiğimiz fırında yaklaşık 250°c de kenarları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.
  21. Fırından aldığımız lahmacunların üzerini pak bir bez ile kapatalım.
  22. Böylece biz öbür bezeleri hazırlarken pişen lahmacunlarımız kurumayacaktır.
  23. Lahmacunların pişirme mühletleri kısa olduğu için biri pişerken başkasını hazırlarsanız sizin için daha kolay olacaktır.
  24. Aynı vakitte her lahmacunda birebir pişirme kağıdını kullanabilirsiniz.
  25. Tüm lahmacunlarımızı bu biçimde pişirdikten sonra servis edebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Mis Üzere Mesken Üretimi Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi (Susamlı Pide)
Kavala Kurabiyesi
Hindistan Cevizi Dolgulu Muffin
Tiramisu
Nefis Kurabiye
Canınız Tatlı İstediğinde Şipşak Hazır Bir Tatlı / Pratik Tatlı Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet