Mis Gibi Ev Yapımı Lahmacun

Mis Üzere Konut Üretimi Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 tutam maydanoz
- 500 g kıyma
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
Mis Üzere Mesken Üretimi Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahmacunumuzun iç harcı için bir kaç kesime böldüğümüz soğanı, yeşil ve kırmızı biberi rondodan geçirelim.
- Daha sonra doğradığımız domatesi, sarımsağı, salçayı ve maydanozu da ekleyerek tekrar rondodan geçirelim.
- Hazırladığımız bu karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu da ek ederek tüm gereçleri elimizle güzelce karıştıralım.
- Güzel bir kıvam alan harcımızın üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Harcımız dinlenirken bizde hamurumuzu hazırlayalım.
- Lahmacun hamuru için uygun bir yoğurma kabına aldığımız unun üzerine tuz ve şekeri ekleyerek şöyle bir karıştıralım ve ortasını çukurlaştıralım.
- Açtığımız çukura suyu dökelim ve kenar kısımlardan un alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam edelim.
- Hazır olan hamurumuzun üzerini de streçleyerek buzdolabına koyalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha çıkaralım ve eşit bir formda 4 modüle bölelim.
- Böldüğümüz modülleri da 3’e bölerek birbirine eşit 12 modül elde edelim.
- Hamurlarımızı dıştan içe gerçek yoğurarak beze haline getirelim.
- Bezelerimizi tabağa alarak kurumaması için üzerini streç sinema ile tekrar kapatalım.
- Bezelerimizden bir adedini tezgaha alalım ve üzerine un serpelim ve merdane yardımı ile açmaya başlayalım.
- Bezelerimizi mümkün olduğunca ince açmaya çalışalım.
- Yaklaşık 23-24 cm çapında açtıktan sonra pişirme kağıdını hamurumuzun altına yerleştirelim.
- Pişirme kağıdımızı açtığımız hamurdan biraz daha büyük olacak biçimde keselim.
- Kıymalı harcımızdan 2 yemek kaşığı kadar alalım, hamurumuzun üzerine elimizle hoş bir biçimde yayalım.
- Lahmacunumuzu altında pişirme kağıdı ile birlikte ısıttığımız tavaya alalım, altı hafif kızarana kadar tavada pişirelim.
- Daha sonra lahmacunumuzu fırın telinin üzerine alalım, ızgara ayarında azamî derece getirdiğimiz fırında yaklaşık 250°c de kenarları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız lahmacunların üzerini pak bir bez ile kapatalım.
- Böylece biz öbür bezeleri hazırlarken pişen lahmacunlarımız kurumayacaktır.
- Lahmacunların pişirme mühletleri kısa olduğu için biri pişerken başkasını hazırlarsanız sizin için daha kolay olacaktır.
- Aynı vakitte her lahmacunda birebir pişirme kağıdını kullanabilirsiniz.
- Tüm lahmacunlarımızı bu biçimde pişirdikten sonra servis edebiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Mis Üzere Mesken Üretimi Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








