Minik Hamburger

Minik Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için (bun):

  • 200 ml ılık su
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 80 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 500 gram un
  • 1 küp yaş maya yahut 1 paket kuru maya
  • 35 gram şeker
  • 8 gram tuz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam

Köfte için (patties):

  • 600 gram dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Baharat (isteğe göre)

Burgeri hazırlamak için:

  • Burger sosu
  • Domates
  • Salatalık turşusu
  • Marul

Minik Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt ve tereyağını küçük bir tencerede yavaşça ısıtın.
  2. Unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz üzere açın.
  3. Ortasına mayayı ekleyin, akabinde sıvı karışımıda ek edin.
  4. Tuzu ve şekeri ilave edip hamuru yoğurun (hamur hafif yapışkan olmalı).
  5. Üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamurdan 18-20 ortası küçük kesim koparıp yuvarlayın ve kağıt serili tepsiye dizin.
  7. Üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin.
  8. Yumurta sarısı ile sütü çırpıp hamur topların üzerine sürün.
  9. Susam serpiştirin ve evvelce ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 15–18 dakika ortasında pişirin.
  10. Köfte için kıymayı tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatlarla yoğurun.
  11. Küçük köfteler yapıp tavada yahut ızgarada pişirin.
  12. Pişen küçük ekmekleri ortadan kesin, içine köfteyi ve dilediğiniz materyalleri (marul, domates, turşu, sos) koyarak burgerleri hazırlayın.

Minik Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süslü Hurmalar
Tahinli Ve Fıstıklı Un Helvası
Patatesli Çıtır Börek
Az Malzemeli Humus
Mantar Dolması
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |