Mini Tartolet
Mini Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
Kreması için :
- 2 su bardağı süt
- 1 buçuk çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket şeker vanilya 1 de koyabilirsiniz
- 1 yumurta sarısı
- 125 ge margarin
Üzerine:
- Pudra şekeri
Mini Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Güzelce toparlayıp ceviz büyüklüğünde modüller koparalım.
- Kalıbı hafif yağlayıp bardakla hamurun ortasına basalım.
- Elimizle kenarlarını düzeltip kabarmaması için ortasına çatalla bastıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Kreması için vanilya ve margarin hariç başka gereçleri ocağa alıp karıştıralım kaynadıktan sonra içine margarin ne vanilyalı ekleyip soğuması için bekletiyoruz.
- Krema soğuduktan sonra sıkma torbasına alıp tartoletlerin içine sıkalım.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben frenk üzümü ve ahududu ve pudra şekeri kullandım afiyet olsun.
Mini Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








