Mini Pizzalar

Mini Pizzalar Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 1 silme kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Sosu için;

  • 3 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kekik
  • Tozbiber
  • Karabiber
  • Su (salçayı açmak için)

Üzeri için;

  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • Yeşil biber
  • Domates
  • (mantar, zeytin üzere materyallerden de kendi zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz)

Mini Pizzalar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğuracağımız kaba süt, su, sıvı yağ, şeker, maya ve tuzu alıp karıştıralım.
  2. Unu yavaşça ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamuru yoğurduktan sonra kabın üzerini bir kapakla yahut streç sinemayla kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamur mayalanırken pizzanın üzerine koyacağımız gereçleri doğrayalım.
  5. Pizza sosu için bir kaseye salça, kekik, tozbiber, karabiber ve suyu alıp karıştıralım.
  6. Fırın tepsilerini de hazır etmek için pişirme kağıtlarını serelim.
  7. Hamur mayalandıktan sonra pak bir tezgaha un serpelim.
  8. Hamuru merdane yahut oklava ile açalım.
  9. Su bardağı ile hamuru keselim.
  10. Kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim.
  11. 2 tepsi dolusu pizza elde edeceğiz. Toplamda 32 adet küçük pizza elde edeceğiz.
  12. Fırını 180° de 10 dakika ısıtıp kapatalım.
  13. Hamurları koyduğumuz tepsileri ısınmış fırında 10 dakika mayalandıralım.
  14. Tepsileri fırından alıp çatal ile birkaç sefer delelim.
  15. Sosu sürelim ve kendi zevkimize nazaran materyalleri dizelim.
  16. 200° fırında yaklaşık 10 dakika denetimli pişirelim.

Mini Pizzalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Pudingi
Sofraların Vazgeçilmez Mezesi Fırında Kaşarlı Mantar
Ketojonik Diyet Kahvaltım
Kabarmalara Doymayan Pandispanya
Ekşili Köfte
Sebzeli Köfte
Hdabla | © 2025 |