Mini Pizzalar
Mini Pizzalar Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
- 1 silme kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Sosu için;
- 3 tatlı kaşığı domates salçası
- Kekik
- Tozbiber
- Karabiber
- Su (salçayı açmak için)
Üzeri için;
- Sucuk
- Kaşar peyniri
- Yeşil biber
- Domates
- (mantar, zeytin üzere materyallerden de kendi zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz)
Mini Pizzalar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğuracağımız kaba süt, su, sıvı yağ, şeker, maya ve tuzu alıp karıştıralım.
- Unu yavaşça ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Hamuru yoğurduktan sonra kabın üzerini bir kapakla yahut streç sinemayla kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken pizzanın üzerine koyacağımız gereçleri doğrayalım.
- Pizza sosu için bir kaseye salça, kekik, tozbiber, karabiber ve suyu alıp karıştıralım.
- Fırın tepsilerini de hazır etmek için pişirme kağıtlarını serelim.
- Hamur mayalandıktan sonra pak bir tezgaha un serpelim.
- Hamuru merdane yahut oklava ile açalım.
- Su bardağı ile hamuru keselim.
- Kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim.
- 2 tepsi dolusu pizza elde edeceğiz. Toplamda 32 adet küçük pizza elde edeceğiz.
- Fırını 180° de 10 dakika ısıtıp kapatalım.
- Hamurları koyduğumuz tepsileri ısınmış fırında 10 dakika mayalandıralım.
- Tepsileri fırından alıp çatal ile birkaç sefer delelim.
- Sosu sürelim ve kendi zevkimize nazaran materyalleri dizelim.
- 200° fırında yaklaşık 10 dakika denetimli pişirelim.
Mini Pizzalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











