Mini Meyveli Tart
Mini Meyveli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 150 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında)
- 1/2 (yarım) su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un (azar azar eklenecek)
Kreması için:
- 500 mililitre süt
- 1/2 (yarım) su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) mısır nişastası
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krem şanti
Mini Meyveli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini streç sinemayla kaplayıp yarım saat dolapta dinlendirin.
- Bir tencereye tereyağı, vanilya ve krem şanti hariç öteki krema materyallerini alıp karıştırın ve orta ateşte karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Krema yoğunlaşınca ocaktan alıp, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırın.
- Krema biraz soğuyunca içine krem şanti ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın. Soğuması için üzerini streç sinemayla kaplayıp dolaba kaldırın.
- Yarım saat dinlenen hamuru dolaptan alın ve tart kalıplarına yerleştirin. Yerleştirdikten sonra üzerine çatalla delikler açın.
- 180 derece evvelce ısınmış fansız fırında 16-17 dakika pişirin. Soğuyunca kalıplardan çıkarın.
- Kremayı sıkma torbasına alıp tartların üzerine sıkın. En son meyvelerle üzerini dilediğiniz formda süsleyin. Dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mini Meyveli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







