Mini Köstebek Pasta

Mini Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 zirveli yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • İsteğe bağlı muz
  • Krema için.
  • 2 poşet dr.oetker kremşanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı damla çikolata

Mini Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; yumurta ve şekerleri beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  3. Katı materyalleri eleyerek ekleyip çırpalım.
  4. Büyük uzunluk dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serelim spatula yardımıyla eşit olacak halde yayalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli formda pişirelim.
  6. Pişen keki düzgünce soğutalım. Keki yuvarlak bir kalıpla keselim.   su bardağında kullanabilirsiniz.
  7. 2 paket kremşantiyi 2 su bardağı soğuk sütle çırpalım. Kremşantiyi sıkma torbasına dolduralım.
  8. Yuvarlak keklerin üzerine sıkma torbasıyla biraz zirveli olacak biçimde kremşanti sıkalım.
  9. Kaşığın gerisiyle kremşantinin üzerine hafif bombeli hal verelim.
  10. Tepside kalan kekleri uygunca ufalayalım.
  11. Pastaları ufalanmış keklerle bulayalım. Güzelce keke bağlandıktan sonra hallerini elinizle düzeltelim.

Not:Keklere kremşanti sıkmadan evvel dilimlenmiş muz yerleştirebilirsiniz.

Mini Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeği Menümüz
Antalya Usulü Tahinli Piyaz
Patatesli Harika Kahvaltı
Yeşil Üzüm Reçeli
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Peynirli Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |