Mini Köstebek Pasta

Mini Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 zirveli yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- İsteğe bağlı muz
- Krema için.
- 2 poşet dr.oetker kremşanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı damla çikolata
Mini Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; yumurta ve şekerleri beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Katı materyalleri eleyerek ekleyip çırpalım.
- Büyük uzunluk dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serelim spatula yardımıyla eşit olacak halde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli formda pişirelim.
- Pişen keki düzgünce soğutalım. Keki yuvarlak bir kalıpla keselim. su bardağında kullanabilirsiniz.
- 2 paket kremşantiyi 2 su bardağı soğuk sütle çırpalım. Kremşantiyi sıkma torbasına dolduralım.
- Yuvarlak keklerin üzerine sıkma torbasıyla biraz zirveli olacak biçimde kremşanti sıkalım.
- Kaşığın gerisiyle kremşantinin üzerine hafif bombeli hal verelim.
- Tepside kalan kekleri uygunca ufalayalım.
- Pastaları ufalanmış keklerle bulayalım. Güzelce keke bağlandıktan sonra hallerini elinizle düzeltelim.
Not:Keklere kremşanti sıkmadan evvel dilimlenmiş muz yerleştirebilirsiniz.
Mini Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
