Mini Güveç Kabında Elmalı Turta

Mini Güveç Kabında Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Mini Güveç Kabında Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç gerecini hazırlayalım bunun için yıkayıp soyduğumuz elmaları rendenin iri tarafından rendeleyip tavaya alalım ,üzerine tereyağı ,şeker ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim ,ocaktan aldıktan sonra ceviz ve tarçın ek edip karıştıralım soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için yoğurma kabına un hariç başka tüm materyalleri alalım karıştıralım.
  3. Un ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım, hamurdan portakaldan biraz küçük bir modül alıp poşete koyup dondurucuya kaldıralım.
  4. Güveç kaplarını evvel tereyağı ile her tarafını yağlayıp hafif un serpelim ve hamuru 12 beze yapıp güveç kaplarına yerleştirip elimizle yayarak ortasını çukurlaştıralım .
  5. Soğuyan elmalı harcımızdan içlerine dolduralım üzerine dondurucuda hafif dondurduğumuz hamuru rendeleyelim.
  6. 180 derece evvelden ısıttığımız fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  7. Turtalar soğuduktan sonra kaptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.DeNeyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Mini Güveç Kabında Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Puding
Starbucks Carrot Cake
Zingil Tatlısı
Çıtır Börek (Buzluğa Koyabilirsiniz)
Lokmalık Susamlı Kurabiye
Anneannemin Tarifiyle Su Böreği
Hdabla | © 2025 |