Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı)
Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ/margarin
Kreması için;
- 400 gram labne
- Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kutu krema ( yağlı olacak)
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- Ortalama 100 gram antep fıstığı kreması
Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirelim.
- Erittiğimiz tereyağ ile güzelce karıştıralım.
- Kalıplara 1 er kaşık koyup üzerine çay bardağı ile bastıralım ve buzdolabında dinlendirelim.
- Kreması için labne ve şekeri çırpalım şeker eriyince kremayı ekleyelim çırpalım.
- Daha sonra yumurtaları teker teker ilave edip karıştıralım.
- En son un nişasta ve vanilini ek edip son sefer çırpıp kalıplara paylaştıralım.
- 170 derece fırında 25-30 dk ortası pişirelim.
- Tepsinin tabanına tepsi ile sıcak su koymayı unutmayalım bu çatlamasını önleyecektir.
- 15. Dk dan sonra daima denetim edelim kızarmadan alalım.
- Pişen cheescakeleri oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az iki saat dinlendirelim.
- Üzerine benmari yolu erittiğimiz antepfıstığı kremamızı sürelim tekrar dolaba gönderelim.
- Kalıbın kenarlarını yavaşça açarakçıkaralım dilediğimiz üzere süsleyelim.
Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















