Mini Cheesecake

Mini Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Krema harcı için;
- 400 gram labne
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 kutu sıvı krema
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Meyveli sosu için;
- 1,5 su bardağı dondurulmuş meyve
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Mini Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yulaflı bisküvileri rondodan geçirelim 2 yemek kaşığı tereyağını eritip ılınınca bisküvi ile karıştıralım.
- Kullanacağımız kapsüllere ( kalıplara ) 1,5 yemek kaşığı olacak halde ayıralım ve sert bir biçimde bastıralım. Buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
- Harcı için labne ve şekeri bir kaba alalım ve şeker eriyene kadar mikserle çırpalım.
- Daha sonra kremayı döküp en az 4 dakika mikserle karıştırıp yumurtaları tek tek kıralım tel çırpıcıyla çırpalım.
- En son kuru malzemeleride eleyerek karıştırıp karıştırıp kalıplarımıza dökelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20 -25 dakika kadar pişirelim ( kesinlikle pişirme esnasında fırınımızda su dolu bir kap koyalım ) ve pişirme mühletince muhakkak fırınımızı açmayalım pişen cheesecake fırının ağzı açık bir biçimde soğumaya bırakalım.
- 1,5 su bardağı meyveleri ,1 su bardağı suyla 5 yemek kaşığı şekerle kaynamaya bırakalım, kaynayan meyveleri blendırdan geçirip tekrar ocağa alalım ve 1 kaşık nişastayı yarım çay bardağı suyla açıp sosumuza dökelim.
- Kıvam alan sosumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakalım….
- Cheesecake’ler soğuyunca sosla buluşturalım…. 😍 üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Mini Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

