Milföylü Patates Mantısı
Milföylü Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- Milföy
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz acı pul biber
Üzerine;
- Yoğurt
- Tereyağ
- Sıvı yağ yada zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı salça (arzuya bağlı)
Milföylü Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabukları soyulup dilimlenir ve haşlanır.
- Soğan küp küp doğranır sıvı yağda kavrulur ,baharatlar ek edilir.
- Haşlanmış rendelenmiş ya da ezilmiş patatesler ek edilir, güzelce karıştırılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
- Milföy hamuru üzerine patatesli harç sürülür kesilir sarılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanır ,sarımsak sevmeyen varsa olağan yoğurt da olabilir .
- Milföylerin üzerine yoğurt dökülür ,tereyağı ve sıvı yağda az kavrulmuş salça ve kırmızı toz biber kavrulup dökülür ,afiyet olsun.
Milföylü Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












